Volgers

dinsdag 24 december 2013

Terugblik December maand

Vandaag eindelijk de pen (ofwel de muis ) weer eens ter hand genomen om mijn 2 e en Laatste Blog van dit jaar te schrijven ...
Wat is er sinds mijn eerste Blog in Bloggenland veel gebeurd ...
Wat kunnen Vreugde en Verdriet toch dicht bij elkaar liggen ....
Op 8 december zouden wij mijn man en ik het 12,5 jarig huwelijksfeest vieren ...toch een hele mijlpaal vind ik zelf .....iets wat een mooie dag zou moeten worden begon al met vervelende voortekens ....
Ik werd ziek " griep " . Wat voor een ander een simpel griepje is ligt het voor mij toch wel even iets anders .
Aangezien ik de ziekte van Crohn en Fybromyalgie heb ik een weerstandsniveau wat op bijna 0 ligt .
Behandeling met Antibiotikum brengt voor mij vele problemen met zich mee door de Crohn verdraag ik vrijwel geen enkele AB kuur .
Dus ben je altijd extra voorzichtig met alles .
Gelukkig leek de griep mee te vallen en de dag voor ons 12,5 jarig huwelijk stond er wel een andere grote operatie gepland : een Enorme joekel van een boom van jaren oud uit onze voortuin zou gerooid/geveld gaan worden die dag.


De boom werd eindelijk met de grond gelijk gemaakt ....

Het was té gevaarlijk geworden hem te laten staan er zat een groot gat in de stam ...en IK kreeg eindelijk wat ik al jaren wilde : meer licht in de woonkamer .
Ergens had ik een donker gevoel over deze dag ...kon er tot die dag niet precies de vinger op leggen .
Om een lang verhaal kort te maken : de boom werd gekapt met een enorme hoogwerker want hij was zo
hoog dat hij meters boven ons huis uit torende.
Alles leek tot dusver goed te gaan ,de dikke takken en de stukken van de stam lagen veilig op de grond .
Wat kon er nu nog mis gaan dacht ik ? ..............tot de Hakselaar (hiermee worden de takken fijngemaald tot een soort van pulp ) van de aanhangwagen werd gehaald .
Toen bekroop me weer dat onheilspellende voorgevoel .De operatie "boom " had de hele dag al in beslag genomen en het was intussen al donker geworden toen mijn man nog druk bezig was de takken in de hakselaar fijn te maken ...ik riep hem voor het warme eten maar nee ...geen tijd werd me gezegd ik wil de rommel opgeruimd hebben in de voortuin voor morgen .
Ik heb geprobeerd hem over te halen het te laten liggen want het was donker en de dag was al lang genoeg geweest ...helaas ...tevergeefs :/
Dan ging ik maar in mijn eentje (hoe ongezellig ) eten ...daarna nog even buiten geweest om te vragen of hij wel voorzichtig was dat ie niet tussen de messen van dat "onding " zou belanden .
Nee hoor waren zijn woorden ik kan er met mijn arm tot de schouder in dan ben ik nog niet bij de messen dus er kan niks gebeuren ............

NIKS was minder waar ...toen een kleine 10 minuten later een dreun hoorde op het raam en hij riep : " ik moet naar het ziekenhuis heb tussen de messen gezeten " ...............

Wat er dan door je heengaat ...paniek ...shock....alles bloed ...van top tot teen ....zijn hand had in de messen gezeten ...dus ik twijfelde geen moment en heb 112 gebeld ...die bleven aan de telefoon en gaven tips wat te doen tot de Ambulance er was ...

Direct naar het ziekenhuis ...hier bleek de vinger van zijn rechterhand verbrijzeld ...dus in het gips hechten enz.
Wat waren we ontdaan ....de dag erna zaten we wegens ernstige nabloedingen weer in het ziekenhuis ..dat had onze Trouwdag moeten zijn ...het werd er een om nooit te vergeten maar helaas niet in de positieve zin des woords .
En te bedenken dat alles nog veel erger had kunnen zijn en hij zijn hele hand kwijt had kunnen raken .
Dus mogen we nog dankbaar zijn dat dat niet gebeurd is ..toch nog een klein wonder !

Dan heb je tijd nodig deze gebeurtenis een plekje te geven ....die tijd kregen we amper .........om precies te zijn 2 weken ...........
Afgelopen weekend een nieuwe Shock ...midden in de nacht weer 112 gebeld ...mijn man die heftige pijn op de borst en rug aangaf ...bijna ondraaglijk ..de angst die je dan weer om het lijf slaat ...zou het zijn hart zijn ..
Weer het weekend in het ziekenhuis doorgebracht ...ettelijke hartfilmpjes gemaakt bloedonderzoeken enz enz.
Niks bizonders te zien GELUKKIG dat was een opluchting ...maar wat kon het dan wel zijn ?
Er word gedacht aan een Galsteen ..(wat dezelfde symptomen kan geven als bij een Hartprobleem ) die na de operatie van vorig jaar (toen de Galblaas acuut moest worden verwijderd ) zou kunnen zijn blijven zitten ...weer wachten ...nu 2 januari naar het ziekenhuis voor verdere onderzoeken helaas niet eerder een vrij plekje ...

Intussen staat hier ook het een en ander in huis op zijn kop : het toilet ligt eruit beneden ..zie foto :

Beetje vreemde kleuren want het stuckwerk is nog niet droog ....


Eindelijk aan de Renovatie begonnen die we al langer gepland hadden ..maar wel met de planning om het zelf te gaan uitvoeren ..wanden en vloer opnieuw betegelen ..was ook nog een dilemma ...
Wat gaan we doen de wanden tot boven aan toe betegelen of toch de bovenste helft in de Kalkverf zetten waar ik zo weg van ben en in een groot deel van het huis al toegepast heb intussen al is alles nog lang niet naar mijn zin ...
Prachtige tegels eindelijk gevonden bij de firma Wanrooy in Tiel http://vanwanrooijtiel.nl/
Al op veel plaatsen geweest maar niet gevonden wat ik echt mooi vond .
Nu dus eindelijk wel bij deze firma. het zijn supermooie tegels uit Spanje was er meteen weg van en dat ben ik niet snel :-))
Nu dus mijn man met een verbrijzelde vinger zit hebben we alles maar uit handen gegeven. Stuckwerk zit er inmiddels op .De tegelzetter komt 2 Januari en dan mogen we toch nog zelf aan de slag met de Kalkverf voor het bovenste deel van de wanden en het plafond was ook gepland om met Kalkverf te gaan doen...spotjes zijn inmiddels in het plafond aangebracht jawel toch door mijn man dat lukte nog net :-)De foto`s volgen later nog als alles af is .


Dan de komende Kerstdagen : voor ons al voor enkele jaren op rij geen grote kerstboom meer .
Ik was hem altijd na 1 week al zo zat ... vorig jaar nog een lief klein boompje met gewoon simpele verlichting zonder ballen en glitters dat heeft wat langer gestaan .


Dit jaar gekozen voor een zelfgemaakte Krans van mos met takjes van de Hazelaar uit onze tuin en wat takjes van een Dadeltak.Daarin een lichtketting gedaan .


Ik had nog een grote lantaarn met ook lichtjes erin die weer opgezocht en samen met wat kaarsen en een "ouderwetse " kerstster voor het raam vind ik het wel knus zo in huis.Vorige week nog even bij de Potstal in Valburg geweest http://www.depotstal.nl/(lekker om de hoek bij ons ) wat een leuke winkel je komt er ogen te kort ....en daar een mooie oude ijzeren schaal op de kop getikt ...die heb ik gevuld met grote kaarsen en een simpele maar oh zo mooie Dadeltak .


De ijzeren schaal van de Potstal gedecoreerd met dadeltak en dikke kaarsen .


Een Close-Up van de schaal waarin ook nog iets gegraveerd is geen idee waarvoor het 
gediend heeft vond hem gewoon gaaf .


Al lang ook op zoek naar een mooi klein kapstokje in de hal dit kwam ik tegen van Hoffz bij Woonland in Maurik je raad het al dat is écht om de hoek bij ons ..en nu even wat antieke kerstballen eraan gehangen straks moet er nog wat nieuws verzonnen worden om eraan te hangen komt vast wel weer iets leuks tegen heb al wel ideen :-)Kapstokje van Hoffz met antieke kerstballen ...
Mijn "mopje " in dromenland is ze niet lief :-))Nu hopen we op rustige Kersdagen en een Gezond (voor zover mogelijk ) Nieuw Jaar 2014 .
Dit wens ik ook ALLE mensen op Blogland toe en voor hen die het zwaar hebben en de feestdagen niet makkelijk zijn heel veel Sterkte en Kracht .

Liefs Johanna xx


19 opmerkingen:

 1. Jee...wat een verhaal....hoop dat het met je man nu goed gaat.
  Het had inderdaad veel erger met z'n hand kunnen aflopen.
  Je hebt leuke Kerstversieringen.
  Ik heb me aan gemeld hoor!

  Fijne Dagen, ondanks alle ellende.
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben helemaal onder de indruk van je verhaal, wat een toestanden zeg. Gelukkig is het met zijn hand nog redelijk afgelopen, al is dit natuurlijk al erg genoeg. Ik hoop dat de onderzoeken jullie gerust hebben gesteld.

  De Potstal is mijn favoriete winkel, ik mag er ook graag komen, al is het alleen voor inspiratie. Een mooie aankoop heb je gedaan.

  Ik ga mij zo meteen als volger aanmelden hoor, kom hier via Monica. Welkom in blogland en veel succes!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Via Monica dacht ik even bij een woonblogje binnen te wandelen maar jeetje wat een verhaal zeg. Hoop dat deze week de onderzoeken in het ziekenhuis duidelijkheid hebben gegeven. Duim voor jullie mee dat de rest van 2014 een stuk rustiger zal verlopen! Groetjes en succes met bloggen (natuurlijk heel nieuwsgierig naar de rest van je huis).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kom via Monica op jou blog en volg je nu......tja en wat leuk is het hier...ik hoop dat alles goed gaat met je man.....want wat een schrik......mijn man had dezelfde symptomen op een nacht in december en ook wij zitten nog in de onderzoeken bij hem is er iets met zijn lever aan de hand...en ja leuke winkel he de potstal kom er graag !!!...nou meis geniet van het weekend en welkom in blogland....liefs Ria...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Welkom in Blogland, Johanna!
  Via Monica kom ik bij je kijken en ik ga je volgen hoor!
  Ik ben helemaal onder de indruk van je verhaal omtrent je eigen gezondheid en dan de zorgen voor je man. Ik hoop voor hem dat hij er goed uitkomt.
  Wens ik jullie toch alle goeds voor 2014!
  En dan maar op naar een mooi blogcontact!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wens jou ook een heel mooi nieuwjaar toe met natuurlijk veel beterschap voor je man. Wat een verhaal zeg. En wat een angst zul jij tot 2x toe hebben gehad.
  Ik vind je aankopen heel erg mooi. Jammer genoeg zitten al die leuke winkels voor mij een beetje ver weg (Brabant).
  Groetjes,
  Sanny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Johanna (met dezelfde naam als ik, ik heb hem als tweede!) Ik zag je bij Monica en dacht: even opzoeken want ik ben ook pas nieuw, dan heb ik een medestander wanneer we weer iets niet weten, toch?
  Wat een verhaal over je man en wat een schrik! Wij zijn vorig jaar ook met gillende sirenes naar het ziekenhuis gegaan voor mijn man, dat gaat nu goed maar zoiets gaat je niet in de kouwe kleren zitten weet ik.
  Ik wens je alle goeds toe voor 2014 en ga eens kijken of ik mij op kan geven als volger.

  Groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kom via Monica bij jou langs en jee wat een verhaal zeg van je man zijn hand....pfff dat is schrikken en dan daarna nog in het ziekenhuis belanden met hartklachten die gelukkig geen hartklachten waren....wat een schrik zo vlak achter elkaar....
  Ik hoop dat 2014 voor jou en je man een heel mooi en vooral gezond jaar mag zijn!

  Je aankopen zijn mooi.....leuke winkel is de Potstal he?!

  Nou ik ga mij aanmelden als volger bij je....leuk!
  Welkom in blogland!! :-)

  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kom via Monica even binnen wandelen. Tjee, meid wat een verhaal...hoop dat het intussen wat beter gaat met je man.
  En welkom hier in blogland. En ben benieuwd wat je ons allemaal laat zien.

  Lieve groetjes lia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk he Johanna, vanaf nu gaat het balletje rollen, dat maakt het bloggen veel leuker.
  Ik ben benieuwd hoe het met je man gaat, we lezen het vast snel in een nieuwe post.
  Fijne zondag!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Johanna, ja hoor nu gaat het bolletje aan het rollen…. het mijne rolt ook nog altijd en voor je het weet ben je verslaafd
  aan het blog, ondergaat je huis een metamorfose…haha….sta je bij de doe-het-zelf pakjes muurvuller en tegellijm aan te
  schaffen (zie blog Monica)….krijgt iedere lamp en kast een laagje verf in je favoriete kleur en loop je de drempel van de
  kringloop plat…. ik kan het niet beter omschrijven wat het blog met je doet….ben zelf nog geen jaartje aan het bloggen en
  Inge van MyChoice introduceerde me ook en ondertussen heb ik al enkele volgers…. ik ga me direct aanmelden om je te gaan
  volgen…..
  Gelukkig is alles goed afgelopen met de hand van je man, wat een verhaal…het kon veel erger geweest zijn….de goden waren hem gunstig…..!!!
  Fijne zondag
  Lieve groeten Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Johanna,

  Via Monica ben ik op je blog gekomen. Leuk dat je een blog hebt, pas op het werkt verslavend. Wat een verhaal zeg. Wat er allemaal wel niet mis kan gaan. Gelukkig is het nog redelijk goed afgelopen, als je dan aan de dingen gaat denken die ook hadden kunnen gebeuren. Zelf heb ik ook de ziekte van Crohn, dus weet ook heel goed hoe een simpel griepje je helemaal kan vloeren. Heel veel succes met alle klussen, en beterschap voor je man.

  Ik ga je zeker volgen ;-)

  Fijne dag,

  Arianne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi hoi....kom ook via Moon......;)........val er gelijk in hier.....tjee.....wat een verhaal........
  Brrrr.....en je voorgevoel............
  Heftig.

  Wens jullie beiden een beter, gezonder jaar toe....

  En wat een lieverd daar bij jullie te slapen......

  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Welkom in blogland!!! Pas op hoor het is enorm verslavend...
  Wat erg dat verhaal van je man echt verschrikkelijk wens hem maar sterkte, ik hoop niet dat je altijd van die enge verhalen hebt haha
  Fijne zondag en ga mij meteen aanmelden als volger.
  Groetjes Linda (stoer en robuust wonen)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hi Johanna,
  Welkom in Blogland ;)
  Je begint je tweede post meteen goed zeg...pfffff. Hoop dat alles inmiddels beter gaat en dat er uit de onderzoeken niks naars is gekomen !!
  Lieve groet,Stella

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik kom via Monica even bij je kijken. Ben zelf ook sinds kort aan het bloggen en het is inderdaad erg leuk om te doen. Wat een tijd heb je achter de rug, zeg. Ik hoop dat het met je man weer beter gaat. Ik ga je zeker volgen.

  Lieve groet Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Johanna, via Monica kom ik bij jou terecht. Je begint wel met een vreselijk verhaal zeg! Ik hoop dat je man zijn hand kan blijven gebruiken. Verder wens ik je natuurlijk heel veel blogplezier, ik doe het zelf al bijna 5 jaar en het blijft leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik hoop dat het met je man alweer wat beter gaat ...wat een verhaal !
  Ik was vergeten je welkom te heten in blog land bijgezet !
  Liefs ida

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi Johanna via Monica ben ik bij je terechtgekomen..Tjonge wat een verhaal zeg. Van een galsteen en hart gelijke klachten had ik nog nooit gehoord wel van je maag dat dat kan lijken op hartklachten Nu hopelijk kan je rustig het nieuwe jaar in nu..
  Groetjes Cora

  BeantwoordenVerwijderen